Den største havseilasen – Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race er verdens største og lengste havseilas. Under denne seilasen blir både båtene og mannskapene satt på mange prøver. Det seiles i alt fra tropisk, rolig farvann, til det kalde og stormfulle farvannet sør for Sør-Amerika. Konkurransen har vært arrangert siden 1973. Da het konkurransen Whitbread Round the World Race, men den byttet navn til Volvo Ocean Race i 2001.

Antallet båter som deltar, har variert. Rekorden er 29 båter, men på 2000-tallet har antallet båter vært rundt 7-8. Seilasen går over mange etapper, der man seiler fra en havn til den neste. Etappene kan være inntil 20 døgn lange, og løpet går over 9-10 etapper.

Regattaen arrangeres hvert tredje år, og neste regatta har start høsten 2014. Dette blir den lengste ruten som regattaen har seilt. For første gang deltar også et rent kvinnelag. Laget SCA har fått mye oppmerksomhet, nettopp fordi alle er kvinner. Som mange av lagene i Volvo Ocean Race, er SCA et internasjonalt mannskap. De elleve kvinnene kommer fra USA, Nederland, Storbritannia, Australia og Sveits.

SCA har ikke tidligere seilt sammen som ett lag. Det kan bli holdt mot dem når det er dags for sider som Unibet at sette oddsen. Men laget har mange dyktige seilere, og burde ha gode sjanser til å vinne. Sofie Ciszek er en av de erfarne seilerne om bord. Hun har seilt mer enn 60 000 nautiske mil allerede, og seilt på noen av de mest anerkjente konkurranseyachtene i verden.

Nederlandske Carolijn Brouwer har seilt i Volvo Ocean Race tidligere, og har også erfaring som olympisk seiler. Hun har deltatt i tre OL, og ble i 1998 kåret til Verdens beste seiler av ISAF. Australske Liz Wardley, britiske Abby Ehler har også deltatt i Volvo Ocean Race tidligere. De andre medlemmene på SCA-laget er britiske Sam Davies, Annie Lush og Dee Caffari, australske Stacey Jackson, de sveitsiske søstrene Justine og Elodie-Jane Mettraux og amerikanske Sally Barkow og Sara Hastreiter.